top of page

Utrecht Talent Center: De talentenhub door sportverenigingen voor sporttalenten

Het Utrecht Talent Center is een initiatief vanuit een aantal sportverenigingen in Utrecht die talentontwikkeling en topsport hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast zijn de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, het ROC en middelbare scholen in Utrecht nauw betrokken.

Cangeroes.jpg

Utrecht Cangeroes - Basketbal

Onze leden kiezen voor de combinatie van sportieve
ambities en gezelligheid. Bij Utrecht Cangeroes kun je in
elke leeftijdsgroep en op elk niveau basketballen. 
Stichting Topsport Utrecht Cangeroes is opgericht om topsport basketball in regio Utrecht onder de vlag van BC Utrecht Cangeroes te bevorderen en te faciliteren. 

fc utrecht.jpg

FC Utrecht - Voetbal

FC Utrecht is een betaaldvoetbalorganisatie die is gevestigd in het hart van het land. Het iconische Stadion Galgenwaard is de thuisbasis van de club. 

 

In het seizoen 2017/2018 stelde de club, in samenspraak met al haar stakeholders, een zogeheten Manifest op. In dat document is vastgelegd waar FC Utrecht voor staat. Het vormt de leidraad voor het doen en laten van de FC en het ontwikkelen van aanstormend talent. Vanuit het hart!

halter.jpg

De Halter - Worstelen

De worstelafdeling van Krachtsportvereniging De Halter is toonaangevend in Nederland en zelfs in Europa een begrip. Dit komt onder andere doordat De Halter elk jaar het internationale Paastoernooi voor jeugdworstelaars organiseert met 600 deelnemers uit  20 landen. Het aantal leden is door het aanbieden van recreatiesporten gegroeid tot meer dan 250.

Hellas.jpg

Hellas Utrecht - Atletiek

Atletiekvereniging Hellas Utrecht is een van de grote atletiekvereniging in Utrecht, met zo’n 1600 leden. Hellas biedt een breed aanbod aan sporten vanuit de afdelingen jeugd-, weg- en baanatletiek, recreatie en triathlon. Hellas heeft vele talenten, van wie er veel doorbreken naar de internationale top. Dafne Schippers kennen we allemaal.

Orca.jpg

A.U.S.R. Orca - Roeien

A.U.S.R. Orca heeft de topsport hoog in het vaandel staan. Het is onze ambitie om zoveel mogelijk roeiers op te leiden en te begeleiden naar de nationale en mondiale top. Orca is in de roeiwereld een pionier op het gebied van topsport en professionalisering. Daarnaast is het ook de grootste studentensportvereniging van Utrecht met bijna 1000 leden.

 

Haal door!

kampong hockey.jpg

SV Kampong - Hockey

SV Kampong Hockey is opgericht in 1935 en heeft inmiddels meer dan 3000 leden. Kampong Heren 1 werd tien keer landskampioen veldhockey, Dames 1 drie keer. Beide teams hebben ook meerdere zaaltitels op hun palmares. De thuisbasis van Kampong is Sportpark Maarschalkerweerd in Utrecht. Dit sportpark wordt gedeeld met vijf andere sportverenigingen met wie Kampong Hockey de Federatie SV Kampong vormt. Naast hockey biedt zij ruimte aan voetbal, cricket, squash, tennis en jeu de boules. De Federatie heeft in totaal meer dan 6000 leden.

top judo utrecht.jpg

Top Judo Utrecht - Judo

Top Judo Utrecht is een onafhankelijke stichting waarin jonge talentvolle judoka’s uit de stad en regio Utrecht de kans krijgen zich tot een hoger niveau te ontwikkelen.

 

De filosofie van Top Judo Utrecht is simpel: judoka’s gespecialiseerde wedstrijdtraining en extra faciliteiten aanreiken, die de deelnemende verenigingen zelf niet kunnen bieden. Samenwerking met deze verenigingen is hierbij essentieel.

SkateUnitedRTCMidden.jpg

SkateUntited - Schaatsen

SkateUnited is een door de KNSB geaccrediteerd regionaal talentencentrum in Midden-Nederland (RTC Midden). Wij helpen talenten het beste uit zichzelf te halen op het gebied van langebaanschaatsen, shorttrack en inline-skaten.
 

Na de start in 2016 zijn er nu drie RTC-selecties en zeven opleidingsteams actief op De Vechtsebanen in Utrecht
en zijn er inmiddels talenten succesvol doorgestroomd naar topteams en nationale selecties.

uball.jpg

UBALL - Basketbal

‘Realize your Potential’, dat is de missie van UBALL. Talenten stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen, zowel op sportief vlak als op mentaal, sociaal-emotioneel en maatschappelijk vlak.

 

Bij UBALL geloven we in de educatieve en verbindende waarde van sport. Basketball spelen op het hoogste niveau, met goede begeleiding en vanuit een duidelijke missie bevordert de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen.

uzsc.jpg

UZSC - Waterpolo

UZSC is de grootste zwemvereniging van Utrecht, waar naast zwemmen waterpolo een belangrijke pijler is. Hier gaan breedtesport en topsport hand in hand samen met aansprekende resultaten. Het thuisbad van UZSC is Zwembad De Krommerijn.

Viking.jpg

URV Viking - Roeien

Roeivereniging Viking heeft ca. 750 leden en traint al meer dan 100 jaar op het Merwedekanaal. De enthousiaste juniorengroep bestaat uit ca. 65 roeiers waarvan 30 wedstrijdroeiers die 5-7x per week trainen, zowel boot- als landtrainingen. De junioren doen mee aan nationale en internationale roeiwedstrijden waarbij Viking streeft naar jaarlijkse vertegenwoordiging op het WK. Veel junioren stromen door naar het studentenroeien en bereiken daar de top. Daarnaast heeft Viking ook een grote veteranenafdeling die meedoet aan landelijke wedstrijden en tourtochten.

volleybal vereninging utrecht.jpg

VVU - Volleybal

VVU is de grootste volleybalvereniging van Utrecht en behoort tot de grootste van Nederland. De club heeft bijna 700 actieve leden en biedt volleybal op alle niveaus aan. We hebben senioren-, jeugd-, recreanten- en mastersteams en sinds 2018 ook een zitvolleybalteam. De jeugdafdeling speelt met 24 teams Nevobo-competitie en heeft op zondag de UVolley Volleybalschool.

Turn4U.jpg

Turn4U - Turnen

Turn4u is dé overkoepelende wedstrijd- en selectievereniging voor de Utrechtse turnverenigingen en heeft een duidelijke missie: de turnsport in Utrecht naar een hoger plan tillen. We zijn er trots op dat Turn4u in 2018 is erkend als Talent Opleidingscentrum (TOC) door de KNGU. Dit helpt ons onze topsportambities verder waar te maken.

Samen Turnen naar je Top!

LOGO-SportUtrecht-1.jpg

SportUtrecht

SportUtrecht is vanaf 1 augustus 2018 de verbindende partij op het gebied van sport en bewegen. Voorheen waren Harten voor Sport en Vereniging Sport Utrecht actief om zoveel mogelijk Utrechters in beweging te krijgen.

SportUtrecht maakt zich sterk voor de talenten in Utrecht. Dit doen zij onder de vlag van RTO Utrecht. Zij helpen verschillende organisaties op het vlak van talentontwikkeling. Bijvoorbeeld sportbonden, verenigingen en scholen. Dit doen ze landelijk (NTC's), in de regio (RTC's) en in Utrecht stad (Utrecht Talent Center). 

bottom of page