top of page

Aftrap sportseizoen op Talentendag 2019

Zaterdag 7 september vindt de allereerste editie van de Utrecht Talentendag plaats.

Het belooft een leuke en educatieve dag te worden die in het teken staat van talentontwikkeling vóór en dóór de Utrechtse topsportverenigingen! Tussen 13.30 en 14.00 uur kun je je aanmelden in het zwembad de Krommerijn, en om 14.00 uur zal het startsignaal klinken. Via deze nieuwsbrief willen we alvast vertellen wat voor moois er staat te gebeuren voor jullie: voor zowel jou als talentvolle sporter, jou als coach, als voor jou als ouder/verzorger van het sportende kind!

Wat is de Talentendag?

De Talentendag ontmoeting- en inspiratiemoment tussen de sporters, coaches & ouders van verschillende topsportclubs in Utrecht.

Onder het motto “Samen word je sterker” is het goed om gelijk-gestemde talenten en ouders in Utrecht van andere sporten te ontmoeten, van elkaar te leren en elkaar te inspireren op onderwerpen als mentale ontwikkeling, blessure-preventie, voeding, school en conditie.


Voor talenten:

Met andere Utrechtse sporttalenten van 12-16 jaar oud gaan jullie met elkaar sporten en je mentale vaardigheden op de proef stellen. Jullie gaan in gemixte groepen waterpoloën, beachvolleyballen en krijgen ook een loopscholing.

Daarnaast gaan jullie in groepjes in gesprek met experts en ex-topsporters over doelen stellen, mentale weerbaarheid en voedingspatronen, de combinatie sport en school, en je leert hoe je concentreert (en waardoor je je focus kwijtraakt).


Nemen jullie lekker zittende (sport)kleding mee, en vergeet je je badpak/zwembroek en handdoek niet?


Voor ouders:

Help, mijn kind heeft talent! Hoe ga je daar het beste mee om voor je kind, zijn ontwikkeling, en de rest van het gezin?

Als ouder ga je hierover in gesprek met andere ouders onder leiding van een expert.

Er wordt een vijftal scenario’s besproken vanuit het perspectief van een oud-topsporter, waarbij ook een stuk wetenschappelijke kennis uit de psychologie wordt betrokken.

Scenario’s die aan bod komen zijn onder andere prestatievermindering, blessures en combinatie met school.


Je kunt kiezen voor de sessie aan het begin (14:30-15:30) of aan het einde (16:50-17:50) van de middag. Verder kun je een kijkje nemen bij de sportactiviteiten, of onder genot van een kopje koffie of thee het gesprek aan gaan met de coaches.


Welke sporten zijn er nog meer?

Deze dag wordt georganiseerd door Utrecht Talent Center, een vrij nieuwe samenwerkingsverband tussen zes ambitieuze Utrechtse topsportverenigingen, waaronder Top Judo Utrecht.


Tijdens de Talentendag zullen talenten, ouders en trainer/coaches van de volgende verenigingen meedoen:


• Top Judo Utrecht

• Volleybal Vereniging Utrecht

• Hellas Atletiek

• UZSC Waterpolo

• Kampong Hockey

• Turn4U

• Uball (basketball)

• Utrack (atletiek)

• RTC Schaatsen

• Ski Racing Development


Waar en wanneer

De Talentendag is van 14:00 tot 18:00 uur in het zwembad de Krommerijn. Aanmelding ter plaatse is van 13:30 tot 14:00 uur


Hoe meld ik me aan?

Sporttalenten kunnen zich aanmelden via hun trainer/coach.

Ouders, trainers/coaches en andere belangstellenden kunnen zich ook aanmelden via de website


Wat kost het?

Deelname aan de dag kost niets. Voor de sporters wordt een hapje en drankje geregeld.

Ouders kunnen een kop koffie of thee kopen in de kantine.


Meer informatie

Het voorlopige programma kun je hier downloaden

Verder kun je op de hoogte blijven via:


Wat is Utrecht Talent Center?

Het Utrecht Talent Center is een samenwerkingsverband van zes ambitieuze Utrechtse topsportverenigingen die aan de hand van sportoverstijgende thema's hun talentvolle jonge sporters de mogelijkheid biedt hun talent zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Door samen te werken, door kennis en kunde te delen, en door elkaar te inspireren willen ze het topsportklimaat voor zowel talenten, coaches en verenigingen verstevigen.


De samenwerkingspartners van het Utrecht Talent Center zijn:


• FC Utrecht.

• Hellas Atletiek

• Kampong Hockey

• Top Judo Utrecht

• UZSC Waterpolo

• Volleybal Vereniging UtrechtComments


bottom of page