top of page

Het succes van de Leergang Talentcoach is tweeledig

Het heeft een stevige pedagogische basis én zet in op het innerlijk kompas van de coach waardoor hij weet waar zijn kracht, uitdaging en verantwoordelijkheid ligt.

"Laten we iedereen helpen om zijn eigen kompas te ontwikkelen, zowel coaches als sporters". - Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF

De initiatiefnemers en docenten van de Utrechtse Leergang Talentcoach, dé stevige pedagogische basis voor trainers en coaches in het Utrecht Talent Center netwerk, zijn dan ook blij met de uitspraken van Maurits Hendriks. Het ontwikkelen van een 'innerlijk kompas' is essentieel als je als trainer/coach je sporter wilt helpen zijn/haar grenzen te verleggen om het beste uit zichzelf te halen, vindt Peter Meurs, een van de initiatiefnemers en docent van de Leergang Talentcoach.

"Over de breedte hebben we een opleidingsniveau van coaches waarin we echt moeten investeren". - Maurits Hendriks in NOS Studio Sport, Seizoen 49 Afl. 154, minuut 40'02''.

En dat is precies wat we doen in de Leergang Talentcoach. Een veilige en motiverende (top)sportcultuur creëer je met coaches die hun eigen drijfveren en normen en waarden kennen. Op die voedingsbodem kan alle sportspecifieke en sportoverstijgende kennis overgebracht en toegepast worden. Het wordt tijd om echt te investeren in (vrijwillige) coaches zodat onze jonge talentvolle sporters met plezier het beste uit zichzelf halen en wat zou het fantastisch zijn als ze daar ook nog een medailles mee zouden halen.


"De cursus is heel erg leuk! Ik heb er ook al echt veel, dat merk ik direct." - Meike Scholte, waterpolocoach

HOE VERDER?


In 2022 zal een nieuwe editie worden gestart. Zeker nu wordt de urgentie gevoeld om trainers goed pedagogisch te scholen als primaire randvoorwaarde voor een positieve sportcultuur waarin sportief talent zich maximaal en met plezier kan ontwikkelen.

"Halverwege de Leergang merken we dat er een enorme transfer plaatsvindt van wat we aanbieden en wat de coaches ermee doen." - Aarnoud van Nieuwenhuijze, onderwijskundige & initiatiefnemer Leergang Talentcoach

Meer informatie? Neem contact op met info@utrechttalentcenter.nl


コメント


bottom of page