top of page

Hoe kom jij de coronaperiode door?

Toen het zwembad moest sluiten door de nieuwe coronamaatregelen boden verschillende topsportverenigingen van het Utrecht Talent Center hun faciliteiten aan om op die manier de waterpoloërs toch te voorzien in hun sportbehoeften. Door het bedenken van deze creatieve oplossingen en de samenwerking tussen de verschillende verenigingen blijven deze talenten toch fit. Daarnaast werkt het beoefenen van een andere sport vaak ontzettend inspirerend.Steeds vaker wordt bij het sluiten van de zwembaden uitgeweken naar andere sportverenigingen. Op die manier vallen de talenten, die normaliter zo'n acht keer per week in het zwembad liggen, niet in een gat. Deze talenten kregen daarom een alternatief sportprogramma aangeboden, bestaande uit een looptraining van LABC Triathlon en een judo-clinic van Top Judo Utrecht. Bovendien stelt het Sportcollege Utrecht haar zalen open en biedt dans-, cardio- en speltrainingen aan.


Deze initiatieven worden aangemoedigd door SportUtrecht. Deze organisatie zet zich in voor sport en plezier in de regio, maar is ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van talenten. Oud-waterpolo-international Amarens Genee is verbonden aan SportUtrecht en juicht de kennisdeling tussen de verschillende verenigingen van het Talent Center ontzettend toe. Genee vertelt: "Het gaat vooral om kinderen tussen de 12 en 16 jaar die met veel plezier acht keer per week trainen. Ze vinden het leuk om te doen en het is lastig voor ze als dat wegvalt. Het is niet verplicht om mee te doen, maar er waren meer aanmeldingen dan verwacht."

"Ze vinden het leuk om te doen en het is lastig voor ze als dat wegvalt."

Door het beoefenen van verschillende sporten houden de talenten niet alleen hun conditie op peil, maar leren ze ook andere vaardigheden. Zo is ook judo -net als waterpolo- een fysieke sport. Hoe stel je je lichaam op? Neem een trotse houding aan voordat je een duel aangaat. Dat soort dingen werken inspirerend.


Genee concludeert dat de verschillende sportverenigingen van het Utrecht Talent Center elkaar in de toekomst vaker op zouden moeten zoeken. Dit belooft veel goeds voor in de toekomst. "Jammer dat hier Corona voor nodig was", zo sluit Genee.

Comments


bottom of page