top of page

Ook de underdog kan winnen. Volleybal-Dames R1 wint de beker!

Zaterdagochtend 11 mei, een twaalftal dames reisden af naar Maarssen. Een aantal met de fiets (alvast een mooie warming-up), een aantal met de auto (om de energie te sparen) en een laatste die  die ochtend eerst nog even een fix aantal kilometers op de racefiets aflegt alvorens naar Maarsen af te reizen. Maar allemaal met een gezonde spanning en zin in de aanstaande bekerwedstrijd tegen KVA dames 2 uit Amsterdam, een 2e klasse team.Als dames recreantenteam uit de A poule, een team dat niet met elkaar samen traint en samengesteld is uit dames vanuit vier mixteams (zie ook eerdere publicatie),  waren we toch wel erg benieuwd of we ook van deze dames zouden kunnen winnen. De halve finale wedstrijd hadden we al wel laten zien door enthousiast teamwork dat we tot mooie prestaties in staat waren, ook tegen hooggeplaatste 3e klasse teams. Maar ja, of dat ook tegen een degradatiekandidaat uit de 2e klasse zou lukken?


De eerste set ging grotendeels gelijk op tot ongeveer 15-15, daarna kwamen we door een goede serve van de tegenstanders op achterstand. Maar door goed geconcentreerd volleybal, met afwisselend spel, lukten het ons toch om de set binnen te slepen: 25-23. Zo die was binnen, en de toon was gezet 😉.

In de tweede set was ons spel wat rommeliger, waardoor het moeilijker was om bij te blijven. Ondanks een eindspurt redden we het net niet om ook deze set naar ons toe te trekken: 23-25. Het stond hiermee weer gelijk, het spel begon weer opnieuw.


Het spel van deze twee sets gaf ons echter alles behalve het gevoel dat de winst er niet in zou zitten. Dus met hetzelfde enthousiasme (zo niet nog meer), mooi afwisselend spel (met af en toe een heerlijke prikbal in de gaten bij de tegenstander), een strakke harde service en af een toe een schitterende redding, lukte het ons de tegenstander met overtuiging af te troeven. Niet alleen op fysiek vlak, maar misschien nog wel meer door onze teamspirit en mentaal sterke strijd en overtuiging, lukte het ons zowel de derde als vierde set naar ons toe te trekken met 25-17!


Wat een dag, wat een beleving! Geen van ons had dit verwacht (maar wel gehoopt natuurlijk). Voor het geval dat, was er in het geniep wel een fles champagne meegegaan naar Maarssen, dus met een feestelijke plop kon na afloop, met de beker in het bezit, een toast op deze mooie overwinning worden uitgebracht. Dank aan alle supporters die met ons meegereisd zijn naar Maarssen!

Comments


bottom of page