top of page

Talentendag 2020 kleinschalig maar succesvol!Utrecht Talent Center heeft samen met SportUtrecht voor de tweede keer op rij de Utrecht Talentendag georganiseerd. Zondag 27 september kwamen 25 sporters van verschillende clubs in de leeftijd van 12 tot 18 jaar bijeen om stil te staan bij hun eigen route van sporter naar topsporter. De talenten van VV Utrecht, Hellas Atletiek, UZSC en UBALL gingen met elkaar sporten en werden mentaal uitgedaagd. “Leuk om eens een keer iets anders te doen dan alleen maar de clubtraining,” zei een van de aanwezige basketballers. De sporters werden geïnspireerd door ex-topsporters Joska le Conté, skeletonrijder en Laura Aarts, waterpolokeepster. O.l.v. topsportlifestylecoach Marie-Claire Pijper vertelden deze toppers over hun route naar de top en werden de ambitieuze jonge sporters geholpen in het bepalen van de stappen richting hun droomdoel. Erg mooi om te zien hoe sporters van deze leeftijd serieus nadenken over hun sportcarrière, bepalen wat zij zélf willen bereiken en ontdekken wat en wie ze nodig hebben om dat te bereiken. De sporters lieten we ook fysiek uit hun comfortzone stappen. De dag begon met een fanatieke dans-bootcamp van Jolien Bouwman. Met een achtergrond als talentvolle waterpoloër en nu actief binnen theater en gezonde leefstijl wist zij het ijs goed te breken en liet ze de sporters op een speelse manier met elkaar kennismaken. Vervolgens was er een clinic 3x3 basketball van Bas Rozendaal, bondscoach o.23 en Nijs Hartman, aanjager 3x3. In gemixte teams gingen de sporters met elkaar de uitdaging aan en leerden ze slim samen te spelen en risico te nemen. Als afsluiter werden de talenten nog even afgemat met een boksclinic van Houda Loukili, oud- Nederlands kampioene kickboksen.


“Mijn dochter was vanmiddag bij jullie op de Talentendag. Ze was super enthousiast toen ze thuis kwam. Haar doelen lijst hangt al naast haar bureau. :) Bedankt voor het organiseren van deze geslaagde dag. Natuurlijk wel jammer dat het programma voor ouders echt niet door ging, maar zeker helemaal begrijpelijk” ~ ouder van Hellas Atletiek

Utrecht Talent Center staat voor samenwerking, kennisdeling en inspiratie tussen de topsportverenigingen en opleidingsprogramma’s in Utrecht. De Talentendag dient als ontmoeting tussen ouders, trainers, coaches, bestuursleden én de sporters zelf: kortom iedereen die zich bezig houdt met de ontwikkeling van het sporttalent. Dit jaar was de Talentendag kleinschaliger dan anders. Om een veilig evenement te organiseren is het programma voor ouders, trainers en coaches uitgesteld. Het enthousiasme van de aanwezige sportieve talenten was ondanks een kleiner programma minstens zo groot als vorig jaar.


In 2021 gaan we weer een Talentendag organiseren. Hopelijk dan weer een programma met alle ouders en trainers! Zo kunnen we met elkaar nog meer impact realiseren in de ontwikkeling van het sporttalent.

Foto's van fotostudio Red Green Blue

Comments


bottom of page