top of page

Talentendag 2020 - Samen op weg naar de top

Welk droomdoel heb jij in de sport? Ben jij ook elke dag bezig met wat jij het allerliefste doet, namelijk sporten op hoog niveau? Op zondag 27 september 2020 wordt het sportseizoen ingeluid met de Talentendag 2020. Op de Talentendag ontmoeten vele sporters, ouders, trainers/coaches en bestuurders van verschillende topsportverenigingen en talentprogramma’s in Utrecht elkaar. Het motto van de dag is: “Samen word je sterker”.

Wat is de Talentendag?

Tijdens deze 2e editie staan verschillende workshops op het programma voor zowel de sporters als voor iedereen die de sporter begeleidt, waarin talentontwikkeling centraal staat. Samen met 15 Utrechtse topsportverenigingen kijken we naar de beste en leukste manier om jou en je ouders en/of trainer/coach kennis te laten maken met de topsportwereld. Het doel van de dag is om elkaar te inspireren en informeren over onderwerpen als mentale ontwikkeling en het begeleiden van de sporter. Zo kan iedereen leren van de kennis van een ander.

Voor talenten

Met andere Utrechtse sporttalenten van 12-18 jaar oud gaan jullie met elkaar sporten en doe je een mentale workshop. Tijdens de sportactiviteiten kun je je jouw skills en weerbaarheid laten zien aan andere fanatieke sporters. De mentale workshop staat in het teken van topsport-lifestyle. Wat heb jíj nodig in jouw dagelijkse leven om aan je doelen te kunnen werken? Denk hierbij aan school, maar ook aan je vrienden en familie, je gezondheid en wat je van je coach nodig hebt. Welke stappen zet je in de reis naar jouw droomdoel?

Voor ouders, trainers/coaches en bestuurders is de Talentendag opgedeeld in twee delen:

14.30–16.00u: De ontwikkeling van het sporttalent - Het speelveld voor ouders en coaches.

In de begeleiding van sporttalenten willen alle betrokkenen het beste voor het kind. Ouders en coaches zijn daarin het meest invloedrijk, maar wanneer doe je het eigenlijk goed? Wat is precies je rol als coach of als ouder, en waar houdt deze op? Met elkaar diepen we uit hoe en vruchtbaar ontwikkelingsklimaat eruit ziet en hoe we dat in de praktijk samen vorm kunnen geven.

16.30 – 18.00: Gesprekstafels met verschillende thema’s. Hoe geven we invulling aan topsport en talentontwikkeling in Utrecht? Gezamenlijk gaan we discussiëren en kennis en ervaring delen over specifieke thema’s zoals: Krachttraining bij jongeren, breed motorisch opleiden bij de vereniging, mindfulness in de sport, de sportouder, en meer… Na een korte centrale introductie van de thema’s kies je je favoriete thema en ga je hierover in gesprek onder leiding van ervaren coaches en bestuurders.

Tijd en locatie

De Talenten dag vindt plaats op het Leidsche Rijn College (Maartvlinder 1, Utrecht) van 13.30 tot 18.30 uur op zondag 27 september. Inloop vanaf 13.15u.

Aanmelden

Aanmelden kan door middel van deze link. Deelname aan de dag kost niets.

Sporters komen in sportkleding. Zorg dat je goed geluncht hebt, want het wordt een actieve dag. Er wordt in de pauze gezorgd voor een drankje en een tussendoortje. Voor ouders, trainers en bestuurders is er koffie en thee.

We stellen een corona-verantwoordelijke aan om ons protocol te bewaken. Op locatie brengen we looprichtingen aan en bewaken we de 1,5m afstand. Van tevoren worden de veiligheidsregels met je gedeeld. Bovenal geldt: gebruik altijd je gezonde verstand en blijf thuis bij klachten.


Comentarios


bottom of page