top of page

Utrecht Talent Center: De talentenhub door sportverenigingen voor sporttalenten

Het Utrecht Talent Center is een initiatief vanuit een aantal sportverenigingen in Utrecht die talentontwikkeling en topsport hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast zijn de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, het ROC en middelbare scholen in Utrecht nauw betrokken.

Orca.jpg

Roeien

A.U.S.R. Orca

A.U.S.R. Orca heeft de topsport hoog in het vaandel staan. Het is onze ambitie om zoveel mogelijk roeiers op te leiden en te begeleiden naar de nationale en mondiale top. Orca is in de roeiwereld een pionier op het gebied van topsport en professionalisering. Daarnaast is het ook de grootste studentensport-vereniging van Utrecht met bijna 1000 leden. Haal door!

ORCAinsta.png
Hellas.png

Atletiek

Hellas Utrecht

Atletiekvereniging Hellas Utrecht is een van de grote atletiekvereniging in Utrecht, met zo’n 1600 leden. Hellas biedt een breed aanbod aan sporten vanuit de afdelingen jeugd-, weg- en baanatletiek, recreatie en triathlon. Hellas heeft vele talenten, van wie er veel doorbreken naar de internationale top. Dafne Schippers kennen we allemaal.

HellasAtletiek.png
SkateUnited.jpg

Schaatsen

Skate United

SkateUnited is een door de KNSB geaccrediteerd regionaal talenten-centrum in Midden-Nederland (RTC Midden). Wij helpen talenten het beste uit zichzelf te halen op het gebied van langebaanschaatsen, shorttrack en inline-skaten. Na de start in 2016 zijn er nu drie RTC-selecties en zeven opleidingsteams actief op De Vechtsebanen in Utrecht en zijn er inmiddels talenten succesvol doorgestroomd naar topteams en nationale selecties.

SKateUnited.png
Turn4U.jpg

Turnen

Turn4U

Turn4u is dé overkoepelende wedstrijd- en selectievereniging voor de Utrechtse turnverenigingen en heeft een duidelijke missie: de turnsport in Utrecht naar een hoger plan tillen. We zijn er trots op dat Turn4u in 2018 is erkend als Talent Opleidingscentrum (TOC) door de KNGU. Dit helpt ons onze topsportambities verder waar te maken. Samen Turnen naar je Top!

Turn4U_DEF.jpg
Viking.jpg

Roeien

URV Viking

Roeivereniging Viking heeft ca. 750 leden en traint al meer dan 100 jaar op het Merwedekanaal. De enthousiaste juniorengroep bestaat uit ca. 65 roeiers waarvan 30 wedstrijdroeiers die 5-7x per week trainen, zowel boot- als landtrainingen. De junioren doen mee aan nationale en internationale roeiwedstrijden waarbij Viking streeft naar jaarlijkse vertegenwoordiging op het WK. Veel junioren stromen door naar het studentenroeien en bereiken daar de top. Daarnaast heeft Viking ook een grote veteranenafdeling die meedoet aan landelijke wedstrijden en tourtochten.

Logo Viking.jpg
WhatsApp Image 2021-02-18 at 11.31.48.jp

Atletiek

U-track

Bij het U-Track worden atleten vanaf de D-junioren tot aan de masters begeleid om alles uit zichzelf te halen op de verschillende atletiekdisciplines. Vele talenten worden bij ons uitgedaagd om hun dromen waar te maken, zowel op het nationale als het internationale podium. Op dit moment werken we met veel enthousiasme en ambitie aan de lancering van een talentenprogramma. We zien bij U-track daarom ook veel mogelijkheden wat betreft kennisdeling binnen het Utrecht Talent Center.

Logo U-track.jpg
YAAP-53.jpg

Mentale begeleiding

YAAP Sportpsychologen

De sportpsychologen van YAAP dromen van een sportklimaat in Nederland, waarin plezier centraal staat. Maar elke sporter komt wel eens voor uitdagingen te staan waar hulp bij nodig is. De sportpsychologen van YAAP houden zich bezig met de begeleiding van individuele sporters, de opleiding van ouders en trainers, en denken mee op beleidsniveau bij verenigingen en bonden. Dit alles om sporters te helpen met plezier hun eigen potentieel te bereiken, binnen hun sport en daarbuiten.

YAAPnieuw.jpg
fc utrecht.jpg

Voetbal

FC Utrecht

FC Utrecht is een betaaldvoetbal-organisatie die is gevestigd in het hart van het land. Het iconische Stadion Galgenwaard is de thuisbasis van de club. In het seizoen 2017/2018 stelde de club, in samenspraak met al haar stakeholders, een zogeheten Manifest op. In dat document is vastgelegd waar FC Utrecht voor staat. Het vormt de leidraad voor het doen en laten van de FC en het ontwikkelen van aanstormend talent. Vanuit het hart!

FC Utrecht.png
kampong hockey.jpg

Hockey

SV Kampong

SV Kampong Hockey is opgericht in 1935 en heeft inmiddels meer dan 3000 leden. Kampong Heren 1 werd tien keer landskampioen veldhockey, Dames 1 drie keer. Beide teams hebben ook meerdere zaaltitels op hun palmares. De thuisbasis van Kampong is Sportpark Maarschalkerweerd in Utrecht. Dit sportpark wordt gedeeld met vijf andere sportverenigingen met wie Kampong Hockey de Federatie SV Kampong vormt. Naast hockey biedt zij ruimte aan voetbal, cricket, squash, tennis en jeu de boules. De Federatie heeft in totaal meer dan 6000 leden.

KAMPONG HOCKEY.jpg
pexels-andrea-piacquadio-3755440.jpg

Verbinder sport en bewegen

SportUtrecht

SportUtrecht is vanaf 2018 de verbindende partij op het gebied van sport en bewegen. SportUtrecht maakt zich sterk voor de talenten in Utrecht. Dit doen zij onder de vlag van RTO Utrecht. Zij helpen verschillende organisaties op het vlak van talentontwikkeling. Bijvoorbeeld sportbonden, verenigingen en scholen. Dit doen ze landelijk (NTC's), in de regio (RTC's) en in Utrecht stad (Utrecht Talent Center). 

Logo SU.jpg
uball.jpg

Basketbal

Uball

‘Realize your Potential’, dat is de missie van UBALL. Talenten stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen, zowel op sportief vlak als op mentaal, sociaal-emotioneel en maatschap-pelijk vlak. Bij UBALL geloven we in de educatieve en verbindende waarde van sport. Basketball spelen op het hoogste niveau, met goede begeleiding en vanuit een duidelijke missie bevordert de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen.

Uball.jpg
IMG_2077.jpg

Roeien

U.S.R. Triton

De U.S.R. “Triton” is opgericht op 5 oktober 1880 en is daarmee één van de oudste studentenroeiverenigingen van Nederland. Met bijna anderhalve eeuw ervaring hebben vele roeiers zich vanuit Triton ontwikkeld tot Olympisch niveau. Beginnend studenten komen vaak onervaren in de roeisport bij ons aan. Wij begeleiden hen in hun ambities om binnen een aantal jaar door te groeien naar de internationale top. En niet zonder succes; elk jaar worden er vele roeiers vanuit het talentontwik-kelingsprogramma naar internatio-nale evenementen uitgezonden.

Tritonblauw-op-wit-bewerkt.jpg
uzsc.jpg

Waterpolo

UZSC

UZSC is de grootste zwemvereniging van Utrecht, waar naast zwemmen waterpolo een belangrijke pijler is. Hier gaan breedtesport en topsport hand in hand samen met aansprekende resultaten. Het thuisbad van UZSC is Zwembad De Krommerijn.

Logo UZSC.png
De Halter.png

Worstelen

De Halter

De worstelafdeling van Krachtsport-vereniging De Halter is toonaan-gevend in Nederland en zelfs in Europa een begrip. Dit komt onder andere doordat De Halter elk jaar het internationale Paastoernooi voor jeugdworstelaars organiseert met 600 deelnemers uit  20 landen. Het aantal leden is door het aanbieden van recreatiesporten gegroeid tot meer dan 250.

De Halter.jpg
Marit - T1 internationale race Polen - 2

Triathlon

LABC Triathlon

Stichting LABC werkt aan de beste triathlon trainingsfaciliteiten voor (semi) professionals, studenten en jeugd. De meeste actie vindt plaats in het zwembad De Krommerijn, op de wielerbaan Nedereindse Berg en op de atletiekbaan Maarschalkerweerd. Samen met onze partners werken we aan een plek waar zowel atleten als coaches het beste uit zichzelf halen.

Logo LABC.jpg
Top Judo Utrecht.jpg

Judo

Top Judo Utrecht

Top Judo Utrecht is een onafhankelijke stichting waarin jonge talentvolle judoka’s uit de stad en regio Utrecht de kans krijgen zich tot een hoger niveau te ontwikkelen. De filosofie van Top Judo Utrecht is simpel: judoka’s gespecialiseerde wedstrijdtraining en extra faciliteiten aanreiken, die de deelnemende verenigingen zelf niet kunnen bieden. Samenwerking met deze verenigingen is hierbij essentieel.

TopJudo Utrecht.jpg
URC2.jpg

Rugby

URC

De Utrechtse Rugby Club (URC) is met ruim 500 leden één van de grootste rugbyverenigingen in Nederland. Het is een familieclub met topsport-ambitie. URC speelt bij zowel de dames als de heren in de Ereklasse. Ook is URC in alle jeugdcategorieën in de hoogste landelijke klassen vertegenwoordigd. URC levert (jeugd)spelers aan de regionale en nationale selecties. De eigen jeugd is de kweekvijver van het Utrechtse rugby. URC wil in de Nederlandse top spelen met vooral zelf opgeleide jeugdspelers in de selecties. De uitdaging is om talenten te laten ontwikkelen, zonder de identiteit van familieclub te verliezen. URC is er voor iedereen, met hart voor rugby.

URC-Logo.jpg
Cangeroes.jpg

Basketbal

Utrecht Cangeroes

Onze leden kiezen voor de combinatie van sportieve ambities en gezelligheid. Bij Utrecht Cangeroes kun je inelke leeftijdsgroep en op elk niveau basketballen. Stichting Topsport Utrecht Cangeroes is opgericht om topsport basketball in regio Utrecht onder de vlag van BC Utrecht Cangeroes te bevorderen en te faciliteren. 

Cangeroes.png
VVU.jpg

Volleybal

VVU

VVU is de grootste volleybal-vereniging van Utrecht en behoort tot de grootste van Nederland. De club heeft bijna 700 actieve leden en biedt volleybal op alle niveaus aan. We hebben senioren-, jeugd-, recreanten en mastersteams en sinds 2018 ook een zitvolleybalteam. De jeugdafde-ling speelt met 24 teams Nevobo-competitie en heeft op zondag de UVolley Volleybalschool.

VVU logo.jpg
bottom of page