top of page

Opening Sportstrand Krommerijn door wethouder

(Overgenomen van de site van Volleybal Vereniging Utrecht)Woensdagavond 5 juni zal Maarten van Ooijen, de Utrechtse wethouder Sport, de nieuwe beachvelden van Sportstrand Krommerijn officieel openen. De inloop is vanaf 18.30 uur, via de ingang links naast de hoofdingang van Zwembad Krommerijn. Om 19:00 uur wordt de feestelijke openingshandeling verricht door de wethouder, samen met enkele jeugdleden van VV Utrecht. Belangstellenden zijn welkom. Voorafgaand aan de opening besteedt RTV Utrecht op de radio aandacht aan de beachvelden: om 13:35 is er een interview met Bram Ronnes, voorzitter van de nieuwe stichting die de beachvelden beheert. 

Dit voorjaar is een zandveld aangelegd van 26 x 84 meter, waarin zes heerlijk ruim bemeten beachvolleybalvelden staan opgesteld. De volleybalpalen kunnen er gemakkelijk uit, zodat het veld ook geschikt is voor andere sporten. Zo zal rugbyclub UCR ook van het zand gebruikmaken. Het Utrechtse bedrijf Agterberg - de nieuwe sponsor van H1 komend seizoen - heeft de locatie gerealiseerd, met zand van dezelfde topkwaliteit als dat van het WK Beachvolleybal in 2015.

Het Sportstrand is op 1 mei al direct in gebruik genomen door VVU, met wekelijkse beachvolleybaltrainingen voor bijna 100 jeugdleden. Ook de Sportbox, bekend van het indoor beachvolleybal in Utrecht, is er trainingen gaan verzorgen. En nu het zaalvolleybal de zomerstop ingaat, stromen de volleyballers van de clubs Protos, Tovo en VVU massaal naar Krommerijn om er ’s avonds te beachen. Overdag kunnen bezoekers van het zwembad de beachvelden gebruiken. 

Het sportstrand wordt beheerd door de Stichting Buitensport Zwembad Krommerijn. Naast Bram Ronnes als voorzitter zitten er nog drie VVU-leden in het bestuur: Wim Steenland, Loes Buijze en Boudewijn Grievink. VVU-leden kunnen op dinsdag en donderdag velden reserveren via beach@vvutrecht.nl.

Deelnemende clubs Protos, TOVO en VVU (vaste huurders voor eigen leden) URC Utrechtse Rugby Club Sportbox (trainingen senioren) VVU (jeugdtrainingen ABC op woensdag 17-19u en mini’s op vrijdag 16:30-17:30u)

Partners / sponsoren Gemeente Utrecht SEZK (Stichting Exploitatie Zwembad Krommerijn) Agterberg bedrijven Gideon/Volleybaldirect Nevobo

Comments


bottom of page